Reismogelijkheden

SeaTravel Holidays biedt u de mogelijkheid om verschillende soorten reizen te boeken:

Rondreizen
U vertrekt vanaf een haven -genoemd in de route- naar keuze en vaart daar ook weer aan. Sommige reizen worden alleen als rondreis aangeboden, dit zijn veelal de reizen met een reisduur van 5 tot 10/14 dagen.

Als een reis alleen als rondreis aangeboden wordt staat dit in de reisinformatie vermeld.

Enkele reizen
U vertrekt vanaf een haven -genoemd in de route- naar keuze en vaart naar de haven van bestemming. Reizen korter dan 10 dagen kunnen niet geboekt worden.

Deeltrajecten
U vaart van haven naar haven van uw eigen keuze -genoemd in de route- voor een reis van minstens tien dagen. Op reizen korter dan 10/14 dagen worden geen deeltrajecten geboekt.

Er zijn enkele landen zoals o.a. Israël, de V.A.R.en Libanon, waarvan de autoriteiten het niet toestaan dat passagiers in- of ontschepen in hun havens. Als u van plan bent een enkele reis of een deeltraject te boeken, kunt u bij ons hier informatie over vragen.

De prijzen die vermeld staan in de reisomschrijving zijn per persoon of per persoon per dag. Sommige prijzen zijn inclusief boekingskosten, deviatieverzekering en havengelden, mocht dit niet zo zijn dan staan deze kosten apart vermeld in de reisomschrijving.

Prijzen voor enkele reizen en deeltrajecten zijn op aanvraag, de prijs wordt uiteraard berekend aan de hand van de reisduur.

Het aantal dagen is gelijk aan de aantal nachten die u aan boord verblijft.

Alle prijzen zijn inclusief volledige verzorging aan boord en onder voorbehoud van reisduur, prijs- routewijzigingen.

Er zijn dus geen bijkomende kosten buiten uw persoonlijke uitgaven aan boord. Deze kunt u over het algemeen voldoen in Euro's, tenzij anders vermeld in de reisomschrijving.

Hoe komt een reis tot stand?

Na uw opgave van het reisnummer, het aantal personen, de soort hut die u wilt betrekken en de periode waarin u wilt vertrekken, vraagt Sea Travel Holidays aan de betreffende rederij of zij aan uw wensen kunnen voldoen.

Mocht dit zo zijn, dan volgt er een optie, onder vermelding van de vertrekdatum, die altijd "'een ongeveerdatum" zal zijn, de beschikbare hut en de volledige prijs. De optie wordt u aangeboden voor 6 dagen zodat u rustig na kunt denken of u de reis daadwerlijk wilt gaan maken. Een optie is dus nog niet bindend.

Gelijk met de optie doen wij u een opdrachtbevestiging toekomen. Indien u gebruik wilt maken van de optie is het voldoende deze opdrachtbevestiging ingevuld te retourneren (per e-mail of per post) voor genoemde datum en tijd. Als de opdrachtbevestiging bij ons binnen is gaan wij de reis voor u boeken bij de rederij.

Binnen korte tijd daarna ontvangt u allerlei formulieren ter ondertekening, waaronder het ticket en de rekening. Op één van deze formulieren staat de naam van het schip vermeld.

Ongeveer 2 dagen voor de geplande vertrekdatum ontvangt u van ons de inscheepgegevens, dit zijn: de tijd waarop u aan boord wordt verwacht , de naam van de haven en het kadenummer. Het is dan ook erg belangrijk dat u deze dagen bereikbaar bent.

Mochten er tussentijdse veranderingen zijn wordt u door ons op de hoogte gesteld.