Reisinformatie

REISDOCUMENTEN:

Binnen Europa: Ook voor alle reizen binnen Europa heeft u nodig: een paspoort dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Bij sommige reizen is dit 9 maand. De havenautoriteiten accepteren sinds kort geen identiteitskaarten meer.

Voor de reizen naar Rusland heeft u een visum nodig en een "uitnodiging". Het aanvragen van deze reisdocumenten duurt ongeveer 2 maanden. Voor de kosten en andere informatie kunt u contact opnemen met: www.traveldocs.eu

Buiten Europa: Voor alle reizen buiten Europa heeft u een paspoort nodig dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. (Afwijkende regels worden in de reisomschrijving vermeld).

De visa die u eventueel nodig heeft staan vermeld in de reisomschrijving. Voor al uw visa kunt u contact opnemen met www.traveldocs.eu

Inentingen: De benodigde inentingen en een eventuele malariakuur staan vermeld in de reisomschrijving. Hiervoor kunt u contact op nemen met de plaatselijke GGD. Mocht u een medisch paspoort nodig hebben dan kunnen wij u deze toesturen.

Verzekeringen: Voor alle reizen is een reis- en ongevallenverzekering met een "Europadekking" of "Werelddeking" voor geneeskundige kosten en repatriëring verplicht. U dient een kopie te overleggen van uw polis.

Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Reis en annuleringsverzekeringen dienen binnen 1 week na uw boeken afgesloten te worden, dit om uitsluitingen te voorkomen.

Heeft u een aflopende reis- en annuleringsverzekering afgesloten is het noodzakelijk om bij een veranderde vertrekdatum uw verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte te stellen !

Doktersverklaring: Passagiers, meestal boven de 65 jaar, dienen een doktersverklaring te overleggen waaruit blijkt dat men zowel geestelijk als lichamelijk in staat is de reis te kunnen maken zonder dat er een arts aan boord is. U krijgt dit formulier via ons toegestuurd, iedere rederij heeft hiervoor zijn eigen formulieren en regels.

Onlangs heeft het KNMG regels opgesteld voor het verstrekken van geneeskundige verklaringen. De KNMG heeft het standpunt dat een behandelend arts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt. Mocht uw huisarts bezwaar maken over het tekenen van de doktersverklaring die voor deze reizen nodig zijn, kunt u altijd terecht bij een andere huis- of keuringsarts. (een arts waar u niet onder behandeling staat).

Andere belangrijke zaken:

De regels voor het aan boord gaan: Onlangs zijn er strengere regels ingevoerd voor het aan- (en van) boord gaan van schepen. U dient zich in sommige havens eerst te melden bij de Immigratiedienst en/of bij de scheepvaartpolitie voordat u zich aan kunt melden bij de terminals. Ook als u het schip verlaat dient u zich te melden bij deze diensten, tenzij zij aan boord zijn geweest voordat u het schip verlaat. Mocht u zich niet houden aan deze procedure kan dit leiden tot een hoge boete. Uiteraard krijgt u van ons de juiste informatie waar u zich dient te melden.

Leeftijden: als passagier ligt uw leeftijd is tussen de 18 - 80 jaar. Bent u jonger dan 18 jaar, dan is reizen alleen mogelijk onder begeleiding. Kinderen beneden de 6 jaar kunnen niet mee op deze reizen. Bij sommige rederijen wijkt dit af en wordt dit vermeld in de reisomschrijving.

Zwangerschap: Bij een zwangerschap, langer als 3 maanden kunt u niet mee reizen!

Mobiliteit: Als u gebruik maakt van krukken en/of een rolstoel is het niet mogelijk om deze reizen te boeken.

Valuta: Niet in alle Europese landen kunt u betalen met de Euro. Het is dus handig als u van te voren uw buitenlandse valuta regelt, bijvoorbeeld voor Noord-Ierland, Polen, Noorwegen, Denemarken. Uw uitgaven aan boord kunt u voldoen met Euro's, tenzij anders vermeld. Creditcards etc. worden niet geaccepteert.

Bagage, vervoermiddelen en dieren: U kunt per persoon 125 kg bagage kostenvrij meenemen. Dieren zijn niet toegestaan op een vrachtschip. Auto's - caravans, campers, motoren en scooters kunnen, indien het schip daarvoor geschikt is, tegen betaling meegenomen worden.

In- en ontscheping: De datum van de inscheping zoals deze vastgesteld is bij uw boeking, kan door verschillende omstandigheden veranderen! Bijvoorbeeld door weersomstandigheden, de drukte in de havens of bijvoorbeeld stakingen van havenpersoneel. Indien dit het geval is wordt u tijdig door ons ingelicht. Ongeveer 2 dagen voor de vertrekdatum ontvangt u de tijd van inscheping, de naam van de haven en het kadenummer. Mocht het nodig zijn ontvangt u ook het telefoonnummer van het schip en/of van de agent. Het is belangrijk dat u de laatste 2 dagen voor uw vertrek bereikbaar bent.

Voor al deze reizen geldt dat u er rekening mee dient te houden dat inscheeptijden en/of havens op het laatste moment kunnen veranderen. De rederij is ook te allen tijde gemachtigt de route te wijzigen.

REISDOCUMENTEN:

Reiskosten: De reiskosten van en naar de havens is voor uw eigen rekening.

Parkeren in de havens: Wij adviseren u, om u door familie of vrienden weg te laten brengen of met openbaar vervoer naar de havens te reizen. Vaak is er geen parkeergelegenheid en er zijn geen beveiligde parkeerterreinen aanwezig.

Aan boord: U gaat meevaren mee op een werkend schip. Het kan zijn, als u aan boord komt men niet direct alle tijd voor u heeft i.v.m. het laden/lossen van het schip. Als de rust terugkeerd is, dan zal men alle tijd voor u hebben en u wegwijs maken op het schip.

Mocht u tijdens de reis iets extra's nodig hebben, bijvoorbeeld handdoeken of linnengoed kunt u hier om vragen. Als u bijvoorbeeld stoelen aan dek mist, vraagt u dan even of deze aanwezig zijn.

De maaltijden aan boord: Op de meeste schepen zijn er drie maaltijden die u gebruikt in de officiersmess. Op kleinere schepen kan het zijn dat er één gemeenschappelijke eetzaal is. Vaak wordt er ook bij het ontbijt en de avondmaaltijd iets warms geserveerd.

De meest gebruikelijke tijden voor de maaltijden zijn:

ontbijt 07.30 - 08.30 uur
koffie 10.00 uur
diner 11.30 - 12.30 uur
koffie 15.00 uur
avondmaaltijd 17.30 - 18.30 uur


Een extra kopje koffie of thee kunt u aan de kok vragen. Als u van boord gaat om één van de havensteden te bezoeken en u mist hierdoor een maaltijd, wordt deze niet vergoedt en er worden geen lunchpakketten verstrekt. Alcoholische dranken en tabak kunt u bij de kapitein kopen.

Alle schepen zijn voorzien van 220 volt. U kunt uw draagbare radio/cd en/of dvd speler meenemen. Vaak zijn er tv's met een video of dvd speler en films aan boord. U kunt ook uw eigen dvd's meenemen. Uiteraard zijn de gewone televisie zenders alleen in de havens te bekijken. U doet zelfs de bemanning een groot plezier om dvd's achter te laten. Er is geen wifi aan boord en gebruik van de boordcomputer wordt niet toegestaan omdat hier zakelijke- en technische gegevens instaan en deze uiteraard gebruikt worden voor het werk aan boord.