Geboren op een Spaans strand

Sea Travel Holidays is in 1994 opgericht door Willem Schinkel (1932-2010). Als oud marineman en oud koopvaardij-kok zat hij eens op een Spaans strand te mijmeren en zag in de verte een containerschip varen.......en dacht; als ik toch nog eens een reisje kon maken, zou ik direct inschepen.

Thuisgekomen van zijn vakantie lieten deze gedachten hem niet meer los en heeft hij dit idee verder uitgewerkt, mede doordat het vroeger -in de jaren 50 en 60- heel gewoon was zich op deze manier te verplaatsen en wie kent ze niet, de romantische verhalen van mannen die in een haven zwierven en zich aanmonsterden op een schip als matroos. Deze romantiek is vergane glorie, mede door de strenge veiligheidseisen van tegenwoordig.

Na veel (uit)zoekwerk bleek dat het nog steeds mogelijk was om als passagier mee te varen op containerschepen, zowel op feeders als op de enorme zeereuzen. Na contact te hebben gelegd met verschillende rederijen werd Willem de "kapitein" van Sea Travel Holidays en is intussen uitgegroeid tot een volwassen en professioneel bedrijf. Wat ook wel blijkt uit de reacties van passagiers de deze reizen hebben gemaakt.

Na zich twaalf jaar vol enthousiasme te hebben ingezet werd het, intussen op 76 jarige leeftijd echt tijd voor pensioen. Er werd een opvolger gezocht, met zes "matrozen" aan boord zou dit toch moeten kunnen en in een familie vergadering werd gevraagd wie er belangstelling had en dezen mochten gaan solliciteren. Willem had wel wat eisen: hij moest het eens zijn met de plannen die wij met het bedrijf zouden hebben en administratieve ervaring en communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid waren een pré.

Uiteraard hadden een aantal van deze "matrozen" in de afgelopen jaren hem wel eens bijgestaan met "denkwerk" en administratieve klusjes en vervangen tijdens zijn vakantie en koffie drinken bij Willem was steevast "een bakkie" op kantoor, dus of je wilde of niet, je zat met je neus bovenop zijn werk.

Na een officiële sollicitatie procedure werd er gekozen voor zijn "oudste" en enige dochter.

Na een inwerkperiode heeft Els Schinkel op 1 oktober 2007 het bedrijf officieël overgenomen en sindsdien runt zij Sea Travel Holidays en heeft uiteraard in de afgelopen periode veel steun en advies gekregen van haar vader. Paps werd nog regelmatig gebeld met vragen....jarenlange ervaring gooit men immers niet overboord.

Tot 1 oktober 2008 heeft Willem nog mee gewerkt op de achtergrond, werkte de nieuwe reizen uit en deed de boekhouding. Dit omdat Els tijd nodig had om zich het werk eigen te maken en een nieuwe website te realiseren en allerlei promotie acties uit te voeren.

Sea Travel Holidays is nog steeds een familie bedrijf al heeft deze een andere kapitein, er zijn nog steeds matrozen die zo nu en dan aan het werk worden gezet en meedenken en als bedrijfsadviseur meewerken. Er zijn meerdere matrozen aan boord met dienstverlenende en zakelijke ervaringen.

Op 1 oktober 2010 is Sea Travel Holidays om diverse persoonlijke reden overgenomen door Frachtschiff-Touristiek Zylmann GmbH, gevestigd te Duitsland. De uitvoering van het filiaal Sea Travel Holidays blijft in handen van Els Schinkel en zij is van plan dit bedrijf met volledige inzet en enthousiasme voort te zetten.

Vriendelijke groet,

Els Schinkel